Overstappen naar easyEnergy

Overstappen van energieleverancier? Bij easyEnergy doen we niet aan lokkertjes. Die betaal je uiteindelijk toch zelf. Dus geen welkomstbonus of aanmeldcadeaus; dat kan ook niet voor de maandelijks vaste leveringskosten van 5 euro per aansluiting. Bekijk hier de meest gestelde vragen of lees direct alles over energie aanvragen.

Ik wil graag klant worden van easyEnergy, hoe kan ik dat regelen?

Als klant van easyEnergy heb je alleen een slimme meter nodig. Heb je nog geen slimme meter en wil je een slimme meter aanvragen? Dan kun je dat bij je netbeheerder doen door middel van een prioriteitsplaatsing. Vervolgens profiteer je in 3 stappen van energie voor de échte inkoopprijs:

 1. Bereken je aanbod.
 2. Vraag direct online jouw energiecontract aan.
 3. Wij regelen je overstap zonder boete en automatisch op de einddatum van je huidige contract. Ga je verhuizen? Dan dien je zelf je huidige contract op te zeggen.

Bereken mijn aanbod

Kan ik zonder boete overstappen naar easyEnergy?

Loopt je huidige contract nog tot 12 maanden door? Dan kun je overstappen naar easyEnergy. Wij regelen je overstap. We zeggen je contract bij je huidige leverancier op per de door jou doorgegeven datum (maar nooit eerder dan 30 dagen in de toekomst: dit is immers de wettelijke overstaptermijn).

Heb je een contract dat nog langer doorloopt dan 12 maanden? In dit geval is het belangrijk om bij je huidige energieleverancier te vragen of er kosten verbonden zijn aan het voortijdig beëindigen van je energiecontract. Het kan zijn dat ondanks deze kosten, het overstappen naar easyEnergy goedkoper is. De kosten zijn namelijk snel terugverdiend door de lage tarieven bij easyEnergy. Belangrijk om te weten: een mogelijke opzegboete van je huidige energieleverancier wordt bij een overstap naar easyEnergy niet door ons betaald.

Eenmaal klant bij ons, kun je altijd zonder boete overstappen. Zo kun je zelf ervaren wat easyEnergy jou oplevert.

Hoe werkt het overstapproces?

Nadat we je aanvraag hebben ontvangen gaan we zorgen dat je aanvraag zo snel mogelijk wordt verwerkt. Jij hoeft verder niks te doen, wij regelen alles.

Dit gebeurt er na jouw aanvraag:

 1. Wij checken of je een slimme meter hebt. Heb je die niet, kijk dan op de 'slimme meter aanvragen' pagina hoe je dat kunt doen. 
 2. Je ontvangt zo snel mogelijk een e-mail met daarin de startdatum van onze energielevering.
 3. Na ontvangst van het contract kun je in de eerste 14 dagen gratis en zonder opgaaf van reden het contract annuleren.
 4. Wij regelen je overstap zonder boete én automatisch op de einddatum. Ga je verhuizen? Dan dien je zelf je huidige contract op te zeggen.
 5. Nadat je huidige contract is opgezegd door easyEnergy, wordt je aanvraag voltooid en start je met besparen.
Hoe lang duurt het overstappen naar easyEnergy?

Na het afronden van je online aanvraag bij easyEnergy ontvang je van ons zo snel mogelijk een welkomstmail met daarin je overeenkomst. Vanaf dat moment gaan je wettelijk verplichte 14 dagen bedenktijd in. Na afloop van deze bedenktijd geldt een termijn van 30 dagen voor het regelen van de overstap. Deze termijn is bij alle energieleveranciers gelijk en zorgt ervoor dat zowel je huidige leverancier als wij voldoende tijd hebben om alles voor je in orde te maken. Het normale doorloopproces duurt dus 4-6 weken tot de ingangsdatum van levering.

Kan ik een spoedaanvraag doen voor levering van energie?

Als je een energiecontract hebt afgesloten bij easyEnergy, zullen wij jouw huidige contract opzeggen. De overheid heeft een wettelijke opzegtermijn van 30 dagen voorgeschreven en die respecteren we bij easyEnergy. Wil je toch een spoedaanvraag doen voor het aansluiten van energie kies dan in ons aanvraagformulier voor nieuwe klanten als situatie voor 'Overig'.

Met spoed energie aansluiten bij een andere leverancier

Wil je graag binnen de 30 dagen overstappen van easyEnergy naar een andere leverancier, dan doen wij niet moeilijk en gaan we dit zo snel mogelijk in gang zetten. Echter, deze kortere opzegtermijn geldt alleen als je zelf direct bij ons opzegt. Je dient hiervoor een e-mail naar klantenservice@nl.easyEnergy.com te sturen. Je ontvangt dan van ons zo snel mogelijk een bericht, waarin jouw nieuwe leverancier door ons wordt gemachtigd om de gewenste overstap sneller te regelen dan gebruikelijk. Een termijn is nodig om de dag inkoop van jouw energie op de handelsbeurs voor de volgende dag tijdig stop te zetten.

Je kunt dus altijd met spoed opzeggen bij easyEnergy als je een andere leverancier hebt gevonden. Wij werken elke dag voor onze klanten om de échte inkoopprijs en de beste service aan te bieden. Als je niet tevreden bent, dan moet je altijd kunnen overstappen. Zo zit je geen dag te lang vast aan easyEnergy.

Zeggen jullie het contract op bij mijn oude leverancier?

Het opzeggen van je energiecontract bij jouw huidige leverancier is onderdeel van onze overstapservice. Ga je verhuizen? Dan dien je zelf je huidige contract op te zeggen.

Ik heb een boete ontvangen van mijn vorige energieleverancier, moet ik die betalen?

Een boete die door jouw vorige energieleverancier bij je in rekening wordt gebracht dient door jou te worden betaald, easyEnergy vergoedt geen boetes. Bij easyEnergy doen we overigens zelf niet aan opzegboetes. Bij ons is je contract altijd vrij opzegbaar.

Wat is de status van mijn overstap?

Overstappen naar easyEnergy gaat over het algemeen makkelijk en snel. Normaal duurt het ongeveer 4 tot 6 weken van je aanvraag tot de ingangsdatum van levering. In dat geval doorloop de volgende stappen:

 1. Meteen na je aanvraag: Wij checken of je een slimme meter hebt. Heb je die niet, kijk dan op de 'slimme meter aanvragen' pagina hoe je dat kunt doen.
 2. Zo snel mogelijk: Je ontvangt een e-mail met daarin de startdatum van onze energielevering.
 3. 14 dagen bedenktijd: Na ontvangst van het contract kun je in de eerste 14 dagen gratis en zonder opgaaf van reden het contract annuleren. Dit is wettelijk vastgelegd.
 4. 30 dagen tot afronding: Na afloop van deze bedenktijd geldt een termijn van 30 dagen voor het regelen van de overstap. Deze termijn is bij alle energieleveranciers gelijk en zorgt ervoor dat zowel je huidige leverancier als wij voldoende tijd hebben om alles voor je in orde te maken.

easyEnergy doet er alles aan om je tijdens dit proces op de hoogte te houden van de status van je aanvraag.

Het kan voorkomen dat je overstap langer duurt dan 4 tot 6 weken. Uiteraard vinden we dat vervelend. Meestal ligt de einddatum van je huidige contract dan verder in de toekomst. Loopt je huidige contract nog tot 12 maanden door? Dan regelt easyEnergy je overstap zonder boete én automatisch bij je huidige energieleverancier op de afloopdatum van je contract.

Heb je nog vragen? Neem dat gerust contact op met onze klantenservice via mail (klantenservice@nl.easyEnergy.com).

Krijg ik tijdens mijn overstap wel stroom/gas?

Ja, je ontvangt altijd gewoon energie. De netbeheerder zorgt namelijk dat er een aansluitpunt voorzien is van energie. Wij zorgen ervoor dat de kosten met je worden verrekend en zorgen dat zowel de netbeheerder als je oude leverancier geen dubbele kosten maken door met hen goed af te spreken vanaf welke datum je jouw energie bij easyEnergy inkoopt. Zodoende heb je altijd een geruisloze overstap naar easyEnergy.

Werkt mijn Toon nog steeds als ik naar easyEnergy overstap?

Wil je overstappen naar easyEnergy en heb je een Toon? Geen probleem, ook met een contract bij easyEnergy kan je gebruik maken van de functionaliteiten van Toon. Alleen je kosten bij Toon worden getoond tegen de gemiddelde marktprijs voor stroom en gas. Op 'mijn easyEnergy' tonen wij altijd je werkelijke verbruik en kosten tegen jouw huidige tarieven bij easyEnergy, namelijk de daadwerkelijke beursprijs en wij rekenen met een minieme vaste inkoopvergoeding per kWh/m³. En dat is blijvend voordelig.

Voor een los abonnement op de diensten van Toon betaal je maandelijks € 4,50 aan Eneco. 

Waarom krijg ik nog rekeningen van mijn oude leverancier nu ik ben overgestapt?

Het kan voorkomen dat de geautomatiseerde processen van de vorige leverancier kruisen met het voorschotbedrag van easyEnergy en je daarom van twee leveranciers een factuur ontvangt. Maar je betaalt nooit dubbel of meer dan voor de energie die je hebt verbruikt. Het eventueel bij jouw oude leverancier te veel betaalde bedrag wordt binnen 42 dagen verrekend in de eindafrekening van jouw oude leverancier.

Kan ik met één e-mailadres meerdere aanvragen voor verschillende adressen te doen?

Ja, het is mogelijk om met één e-mailadres meerdere aanvragen te doen bij easyEnergy. Met je e-mailadres kan je op 'mijn easyEnergy' inloggen en per aansluiting de bijbehorende gegevens opvragen.