Wij beloven zorgvuldig met je gegevens om te gaan, zoals 't hoort

Wij beloven dat we altijd zorgvuldig met jouw persoonlijke gegevens omgaan. Jouw gegevens slaan we veilig op in onze beveiligde database. Hieronder lees je meer over hoe wij bij easyEnergy voor de veiligheid van jouw persoonlijke gegevens zorgen.

PRIVACY STATEMENT

e-Energy Europe bv, handelend onder de naam easyEnergy, is gevestigd aan het Anna van Buerenplein 41, 2595 DA te Den Haag. Wij hebben de verwerking van de persoonsgegevens aangemeld bij de toezichthouder. Dat is de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), voorheen het College Bescherming Persoonsgegevens. De AP is gevestigd in Den Haag.

Wij handelen volgens de wet

easyEnergy vindt de bescherming van de persoonlijke gegevens van haar (oud) klanten, potentiële klanten, en bezoekers van easyEnergy heel belangrijk. Het is vanzelfsprekend dat zowel klanten als websitebezoekers kunnen verwachten dat easyEnergy de gegevens behandelt en beveiligt met de grootst mogelijke zorg. Daarbij houdt easyEnergy zich aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens en aan andere toepasselijke wet- en regelgeving omtrent de opslag en het behandelen van persoonsgegevens.

Jouw gegevens zijn jouw eigendom en daar gaan wij zorgvuldig mee om

Alle klantgegevens, en daarmee dus ook de gebruiksgegevens van de slimme meter, zijn van de klant zelf. Er is in de branche al een behoorlijk sterke systematiek ontwikkeld om misbruik, verspreiding, of andere buitenwettelijke behandeling van klantgegevens te voorkomen.

Bovendien gaan wij, easyEnergy, zeer zorgvuldig om met de gegevens die je aan ons toevertrouwt. Zo zorgt easyEnergy ervoor dat je gegevens alleen toegankelijk zijn voor geautoriseerde personen binnen easyEnergy. Wij beveiligen de gegevens ook goed. Wij bewaren gegevens zolang dat wij voldoen aan de wettelijke (bewaar)termijn. Gegevens kunnen eventueel langer bewaard worden ten behoeve van statische doeleinden.

Je stroom- en/of gascontract

  • Om een stroom en/of gas contract bij easyEnergy te kunnen afnemen, hebben we persoonlijke gegevens van je nodig. Ook van je slimme meter, zodat we jouw precieze energieverbruik kunnen koppelen aan de handelsprijzen die op dat moment gelden op de handelsmarkten van stroom en gas. Voor het doorgeven van jouw verbruiksdata hanteren we natuurlijk dezelfde wettelijk voorgeschreven behandeling en beveiliging. Voor een precieze beschrijving van de omgangsnormen zijn er gedragscodes opgesteld. easyEnergy hanteert twee gedragscodes. Dit zijn de ‘Gedragscode Energieleveranciers 2015’ en de ‘Gedragscode leveranciers slimme meters 2012’.
  • Om je de groene stroom en gas te kunnen leveren tegen de geldende inkoopprijzen op het moment van gebruik, werken we samen met onze partner NieuweStroom B.V. Jouw verbruiksgegevens worden natuurlijk netjes volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens uitgewisseld met NieuweStroom B.V.
  • Voor de inschatting van het te betalen maandbedrag gebruiken we jouw jaarlijks verbruik in kWh voor stroom en m3 voor gas.
  • Je bankrekeningnummer gebruiken we om het bedrag van je stroom- en gasrekening te incasseren en dit te koppelen aan je energiecontract.
  • Wil je je saldo aanvullen of is de automatische incasso niet gelukt, dan kun je betalen met iDEAL. Deze gegevens worden in onze administratie opgeslagen om de betaling aan jouw energiecontract te koppelen. Verder gebruiken we je bankrekeningnummer niet.
  • De netbeheerderskosten en belastingen die wij op je stroom- en gasafrekening in rekening brengen, dragen wij af aan de rechthebbende instanties. De door hen benodigde persoonlijke gegevens die nodig zijn voor een goede administratieve afhandeling geven wij aan hen door. Natuurlijk gaan wij en de instanties daar netjes mee om en zorgen we ervoor dat dit binnen de Wet Bescherming Persoonsgegevens valt.
  • Onze ambitie is om zo goedkoop mogelijk stroom en gas te bieden aan iedereen. Je moet dat natuurlijk wel kunnen betalen. Daarom kan het zijn dat wij een crediteuren- en debiteurencontrole, zoals een creditcheck en accountantscontrole, uitvoeren. Zo houden wij ons bedrijf gezond.
  • Heb je een klacht of komen wij onverhoopt in een geschil samen, dan helpen jouw klantgegevens om dit zo snel en goed mogelijk op te lossen.

Contact met ons

  • Om je optimaal van dienst te zijn, sturen we je op bepaalde momenten een mail met nieuwe productuitbreidingen, nieuwe services en/of tips rondom jouw energieverbruik. Deze mail is altijd afkomstig van easyEnergy. Wij verstrekken je gegevens nooit aan derden voor commerciële doeleinden. Dat is alleen anders als jij hiervoor voorafgaande toestemming aan ons hebt gegeven.
  • Je kunt met ons chatten, mailen, twitteren, facebooken, linken en bellen. Al onze contacten met jou leggen we vast. Daar leren wij van en jij kunt het altijd teruglezen op je eigen beveiligde persoonlijke pagina op easyEnergy. Zo kun je altijd nalezen wat je met ons hebt besproken.
  • Het kan voorkomen dat wij (persoons)gegevens vastleggen als je deelneemt of reageert via social media. Hier gaan wij ook zorgvuldig mee om.
  • Aanbiedingen en nieuwsbrieven van easyEnergy, ontvang je per e-mail als je daar toestemming voor geeft. Ontvang je liever geen nieuwsbrieven en aanbiedingen meer? Dan kun je je op elk moment afmelden via je beveiligde persoonlijke pagina op easyEnergy of via de link onderaan die mail.
  • Als je toestemming hebt gegeven voor aanbiedingen en nieuwsbrieven van bedrijven binnen de easyGroup ontvang je deze per mail. Je kunt je op elk moment afmelden via de link onderaan die mail.
  • Soms vragen we je om mee te doen aan een klantonderzoek of om ons te liken op Facebook. Soms voert een ander dit ons uit. Die houdt zich dan natuurlijk ook aan de privacyregels.
  • Om ons bedrijf gezond te houden, doen wij wel eens een analyse van de klantgegevens. Hiermee kunnen we verbeteringen aan onze website, product en onze service ontdekken en doorvoeren.

Jouw persoonlijke beveiligde omgeving op easyEnergy.com

  • Als klant van easyEnergy ontvang je een persoonlijke inloggegevens die je toegang geven tot jouw persoonlijke beveiligde pagina op easyEnergy. Het wijzigen van je inloggegevens kun je zelf doen op je persoonlijke pagina op easyEnergy. Om jouw persoonlijke inloggegevens te kunnen afgeven en gebruik van deze persoonlijke pagina makkelijk te maken werken wij met cookies. In deze cookies slaan we de volgende gegevens van je op: postcode, huisnummer en eventueel huisnummertoevoeging. Verderop lees je meer over cookies.
  • Alles wat wij van je weten, met je hebben besproken en wat je bij ons afneemt, kun je altijd nalezen en wijzigen op deze persoonlijke beveiligde pagina op easyEnergy.
  • De alerts die je hier instelt, kun je altijd zelf wijzigen.
  • Van elke wijziging sturen we je een mail ter bevestiging.

Jouw IP-adres en je bezoeken aan de website van easyEnergy

Wij zijn een internetbedrijf en op internet herkennen wij jou als klant aan je IP-adres. Hierdoor kunnen wij onze dienstverlening zo persoonlijk mogelijk maken. Ook onthouden wij bezoekgegevens en klikgedrag. Dit doen we alleen om onze website en de dienstverlening te verbeteren. Dit werkt met zogenaamde cookies. Hoe dat werkt en welke dat zijn, lees je hieronder.

Cookies

easyEnergy werkt met cookies. Alleen als je ermee akkoord gaat natuurlijk. Cookies zijn tekstbestandjes die worden opgeslagen op het apparaat waarmee je ons bezoekt. Deze tekstbestanden onthouden informatie. Hierdoor hoef je niet steeds dezelfde informatie in te voeren als je onze website bezoekt. Cookies vertellen ons ook hoe je onze website gebruikt. Dat helpt ons om de website beter en klantvriendelijker te maken. Daarnaast gebruiken we cookies voor marketingdoeleinden. Hierdoor krijg je informatie die voor jou het meest relevant is. Ook inloggen op je persoonlijke pagina op easyEnergy of het aanvragen van een verhuizing werkt met behulp van cookies.

Je kunt onze cookies natuurlijk ook uitschakelen. Dat kun je uitzetten in de instellingen van je browser. Houd er dan wel rekening mee dat onze website en je persoonlijke pagina op easyEnergy niet optimaal werkt.

Dit is de lijst met cookies die wij gebruiken:

Meldplicht Datalekken

easyEnergy hanteert de hoogst mogelijke beveiligingsstandaard. Mocht er onverhoopt een datalek zijn bij easyEnergy, dan melden wij dat direct aan de Autoriteit Persoonsgegevens. Natuurlijk stellen we jou ook gelijk op de hoogte.

Wat zijn jouw rechten?
Je kunt ons altijd vragen om inzage in je persoonsgegevens. Dan vertellen we je wat wij met je persoonsgegevens doen en waarom we dat doen. Wij beantwoorden jouw verzoek binnen vier weken nadat wij het verzoek om inzage hebben ontvangen. Als je wilt dat wij je persoonsgegevens moeten verbeteren, aanvullen of verwijderen moet je ons dat schriftelijk laten weten. Je moet dan ook aangeven wat je wil veranderen. Ook dit verzoek beantwoorden wij binnen vier weken na ontvangst. Je kunt ons ook altijd vragen je persoonsgegevens niet langer te verwerken (recht van verzet) bijvoorbeeld voor het toesturen van nieuwsbrieven. Je kunt ons via dit formulier op de hoogte stellen van het recht van verzet:

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/privacyrechten/recht-van-verzet

Recht van verzet

Als je niet langer wilt dat easyEnergy gegevens gebruikt, is er het Recht van Verzet. Je kunt ons via dit formulier op de hoogte stellen van het recht van verzet: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/privacyrechten/recht-van-verzet

Recht op wijzigingen

easyEnergy behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacy voorwaarden.