Nieuwe energieleverancier easyEnergy geeft consument toegang tot inkoopprijzen zonder marge

28 maart 2017: Introductie easyEnergy

Den Haag, 28 maart 2017

Vanaf vandaag biedt nieuwkomer in de energiemarkt easyEnergy consumenten met een slimme meter de mogelijkheid om groene stroom en/of gas af te nemen tegen actuele inkoopprijzen, zonder winstopslag. Deze flexibele prijzen berekent Nederlands jongste energieleverancier een-op-een door aan klanten, zonder winstopslag. Het enige waar easyEnergy geld aan verdient, is 5 euro per aansluiting per maand voor het vastrecht. Klanten hoeven hierdoor niet meer over te stappen vanwege de prijs. Hiermee willen Maarten Roelfs en Raymond van Eck, de Nederlandse ondernemers achter easyEnergy, een nieuwe eerlijke standaard voor energieleveranciers neerzetten. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa.

easyEnergy komt op de markt onder de vlag van de ‘easy family of brands’, bekend van onder andere easyJet. Zoals easyJet de commerciële luchtvaart heeft veranderd met eenvoud zonder opsmuk, zo wil easyEnergy dat doen in de energiemarkt. Met een transparant en eerlijk verdien model, zonder verborgen kosten, dure kantoorpanden, grote callcenters en voetbalclub shirt sponsoring.

“Ik ben verheugd met de introductie van dit nieuwe ambitieuze Nederlandse project en de samenwerking met ondernemers Maarten Roelfs en Raymond van Eck. Wij geloven beiden dat er maar weinig sectoren immuun zijn voor veranderingen die in het voordeel van de consument werken. De energiesector is hierop geen uitzondering. Dankzij de uitrol van slimme meters in Europa krijgt de consument weer de macht over de energierekening,” aldus Sir Stelios, chairman easyGroup. “In deze sector gaan we de strijd aan met ‘pretty big boys’, zoals we in het verleden hebben gedaan in andere sectoren, voor het voordeel van de consument.” 

Elk moment opzegbaar

easyEnergy maakt als enige energieleverancier geen verschil tussen bestaande en nieuwe klanten. Iedereen betaalt altijd precies dezelfde inkoopprijs zonder winstopslag. Jaar in, jaar uit. Lager dan de handelsprijs kan gewoon niet ingekocht worden. Het energiecontract bij easyEnergy is ieder moment kosteloos opzegbaar en kent geen opzegboetes. De klantenservice van easyEnergy is volledig digitaal. Alle klanten krijgen toegang tot een persoonlijke omgeving waar ze hun verbruik en de kosten tot op het uur nauwkeurig kunnen inzien.

"Energie is energie en bij elke aanbieder hetzelfde, maar de prijs is overal anders,” stelt Maarten Roelfs, CEO van easyEnergy. “Consumenten worden met een lage prijs gelokt om over te stappen, maar betalen na het eerste jaar vaak een hoger tarief door niet-transparante prijsverhogingen. Oneerlijk en niet nodig vinden wij. Bij easyEnergy doen we dit daarom anders. Oude en nieuwe klanten betalen bij ons hetzelfde. Overstappen hoeft dus niet meer, want je krijgt automatisch de handelsprijzen. Wij denken daarmee de energiemarkt voor altijd te veranderen."

dashboard mijn easyEnergy

Slimme meter

Bijna de helft van Nederland heeft een slimme meter. Bestaande energieleveranciers ontwikkelen nauwelijks proposities waarbij het voordeel van een slimme meter bij de consument terechtkomt. easyEnergy doet dit wel, door met actuele groothandelsprijzen energieverbruik tegen kostprijs te leveren. Deze prijzen van stroom kunnen per uur verschillen, de prijzen van gas verschillen per dag. Dankzij de slimme meter kunnen verbruik en actuele prijs aan elkaar gekoppeld worden. Het voordeel ligt bij de consument, niet bij easyEnergy omdat er niet wordt verdiend aan verbruik.

Na de introductie van easyEnergy in Nederland volgen gefaseerde introducties in andere Europese landen.

Benieuwd naar je besparing?

Bereken mijn aanbod