Mijn easyEnergy

In Mijn easyEnergy krijg je direct inzicht in je verbruik en kosten per uur, heb je alle facturen en administratie op een rij en kun je eenvoudig je persoonlijke gegevens wijzigen. Heb je een vraag over Mijn easyEnergy? Bekijk direct de meest gestelde vragen.

Hoe kan ik mijn energieverbruik bijhouden?

In mijn easyEnergy heb je op elk moment inzicht in je eigen verbruik en de actuele inkooptarieven. Je kunt achteraf zien wat je per uur of per dag hebt verbruikt en wat op dat moment de kosten waren van de inkoop van groene stroom en gas.

In principe krijgt easyEnergy, net als alle andere leveranciers, de uitgelezen meterstanden binnen met een vertraging tussen de 24 en 48 uur. Wij ontvangen deze meterstanden (dagstanden en intervalstanden) eenmaal per dag.

De uurtarieven voor onze groene stroom en dagprijs voor gas worden elke dag voor de daaropvolgende dag al bekend gemaakt via mijn easyEnergy. Hiermee kan je jouw verbruik en bijbehorende kosten goed onder controle houden.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, kan ik deze opnieuw aanvragen?

Je kunt een nieuw wachtwoord aanvragen via de pagina wachtwoord vergeten. Je ontvangt dan een e-mail met een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen. In verband met privacy redenen kan onze klantenservice jouw wachtwoord niet voor je wijzigen.

Ik heb een ander e-mailadres, wat nu?

Op 'mijn easyEnergy' kun je altijd inloggen met het e-mailadres dat je hebt gebruikt om je aan te melden. Hier kun je vervolgens jouw e-mailadres wijzigen.

Kom je er niet uit, dan kun je altijd via chat of e-mail één van onze medewerkers om hulp vragen bij het verkrijgen van je logingegevens.

Hoe kan ik gegevens wijzigen of een verhuizing doorgeven?

Een wijziging van jouw gegevens, zoals een verhuizing, een nieuw bankrekeningnummer, contactpersoon of factuuradres, kun je eenvoudig doorgeven via 'mijn easyEnergy' of per e-mail aan klantenservice@nl.easyEnergy.com

Liever per post een wijziging doorgeven? Stuur dan, o.v.v. je klantnummer, een brief naar:

e-Energy Europe B.V.
t.a.v. Klantenservice
Petrus Regoutplein 1 E01
6211 XX Maastricht

Hoe kan ik bij storing of verhuizing naar een adres zonder slimme meter mijn meterstand doorgeven?

Indien wij jouw meterstand bij je opvragen ontvang je hiervoor e-en email met daarin een linkje waarmee je jouw meterstand aan ons kunt doorgeven. Wil je graag jouw meterstand doorgeven, maar je hebt geen e-mail van ons ontvangen, neem dan contact met ons op via klantenservice@nl.easyEnergy.com.

Aangezien ons product op de slimme meter gebaseerd is, kunnen wij alleen blijvend goedkoop gas en groene stroom voor de inkoopprijs leveren met een werkende slimme meter. Daarom rekenen we bij een verhuizing naar een adres zonder slimme meter een verhuistarief over de periode dat er nog geen slimme meter aanwezig is. Bij een storing gaan wij er vanuit dat je zo snel mogelijk van de goedkope inkoopprijs gebruik wilt maken en je de storing meldt bij de netbeheerder.

Als je binnen drie maanden weer een werkende meter hebt, vergoeden we het verschil tussen het storingstarief en ons inkooptarief. Duurt het langer dan de afgesproken periode (om welke reden ook) of wil je uiteindelijk toch geen slimme meter aanvragen, dan kunnen we niet langer onze belofte aan je waarmaken en vergoeden we het verschil tussen de inkoopprijs en storingstarief niet.

Zijn mijn persoonlijke gegevens veilig bij easyEnergy?

Er is ons alles aan gelegen zorgvuldig met jouw gegevens om te gaan. Wij staan ingeschreven bij de Autoriteit Persoonsgegevens en zijn vanuit de branchevereniging Energie-Nederland aangesloten bij de 'Gedragscode Leveranciers Slimme Meters' en de 'Gedragscode Consument en Energieleverancier'.

Tevens hebben wij een vergunning om aan jou stroom en gas te mogen leveren. Persoonsgegevens en verbruiksgegevens worden op een zeer zorgvuldige manier beperkt bewaard en behandeld. Derden krijgen hier nooit toegang toe. easyEnergy geeft hiervoor garanties af en houdt zich aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP).

Wat doe ik bij het overlijden van een familielid?

Voor het overlijden van een familielid heeft easyEnergy een speciale nabestaandenservice. Stuur ons een berichtje via de webchat of mail ons op klantenservice@nl.easyEnergy.com. Wij nemen op het door jouw aangegeven tijdstip dan direct contact met je op. In dit contact handelen we alles netjes voor je af, zodat je je hier geen onnodige zorgen over hoeft te maken. Mocht er nog een resterend saldo zijn, dan storten we dit uiteraard terug.

Ook hoef je je geen zorgen te maken over de netbeheerder of andere instanties die iets met de levering van energie te maken hebben. Dat regelen wij.

Waar kan ik terecht als ik een klacht heb?

Wij doen als easyEnergy natuurlijk ons uiterste best om het voor onze klanten het zo goed mogelijk te doen. Dat geeft ons energie en daarvoor gaan we ver. Elke dag weer. Toch kan het voorkomen dat je probleem niet tot volle tevredenheid is opgelost en je een klacht hebt. Daarvoor hebben we een klachtentraject in het leven geroepen waar je gebruik van kunt maken.

  • In het geval van storingen kun je altijd het nationaal storingsnummer bellen (0800-9009).
  • Je ontvangt altijd binnen twee werkdagen na ontvangst van jouw klacht een bevestiging, per e-mail of per post. Je ontvangt van easyEnergy een inhoudelijke reactie en/of een voorstel voor een oplossing binnen 10 werkdagen na ontvangst van jouw klacht.
  • Ben je van mening dat jouw klacht niet correct is behandeld, dan kan je jouw klacht voorleggen aan de Klachtencommissie van easyEnergy. De Klachtencommissie van easyEnergy beoordeelt de klacht en de gevolgde procedure opnieuw en toetst of easyEnergy jouw klacht correct heeft behandeld. Je ontvangt binnen 4 weken schriftelijk bericht.
  • Ben je van mening dat de Klachtencommissie van easyEnergy jouw klacht niet correct heeft behandeld dan kan je de hulp inroepen van een externe, onafhankelijke geschillencommissie. Voor consumenten als klein-zakelijke kleinverbruikers is dat de Geschillencommissie Energie. Klik hier voor meer informatie als je een consument bent en hier als je een klein-zakelijke kleinverbruiker bent.