Terug

Wat is de status van mijn overstap?

Overstappen naar easyEnergy gaat over het algemeen makkelijk en snel. Normaal duurt het ongeveer 4 tot 6 weken van je aanvraag tot de ingangsdatum van levering. In dat geval doorloop de volgende stappen:

  1. Meteen na je aanvraag: Wij checken of je een slimme meter hebt. Heb je die niet, kijk dan op de 'slimme meter aanvragen' pagina hoe je dat kunt doen.
  2. Zo snel mogelijk: Je ontvangt een e-mail met daarin de startdatum van onze energielevering.
  3. 14 dagen bedenktijd: Na ontvangst van het contract kun je in de eerste 14 dagen gratis en zonder opgaaf van reden het contract annuleren. Dit is wettelijk vastgelegd.
  4. 30 dagen tot afronding: Na afloop van deze bedenktijd geldt een termijn van 30 dagen voor het regelen van de overstap. Deze termijn is bij alle energieleveranciers gelijk en zorgt ervoor dat zowel je huidige leverancier als wij voldoende tijd hebben om alles voor je in orde te maken.

easyEnergy doet er alles aan om je tijdens dit proces op de hoogte te houden van de status van je aanvraag.

Het kan voorkomen dat je overstap langer duurt dan 4 tot 6 weken. Uiteraard vinden we dat vervelend. Meestal ligt de einddatum van je huidige contract dan verder in de toekomst. Loopt je huidige contract nog tot 12 maanden door? Dan regelt easyEnergy je overstap zonder boete én automatisch bij je huidige energieleverancier op de afloopdatum van je contract.

Heb je nog vragen? Neem dat gerust contact op met onze klantenservice via mail (klantenservice@nl.easyEnergy.com).

Is je vraag beantwoord?

Andere vragen over overstappen naar easyEnergy