Terug

Hoe werkt het voorschot?

Bij easyEnergy is jouw voorschot een echt voorschot. Je betaalt telkens een voorschot voor de aankomende maand. Na afloop van iedere verbruiksmaand stellen wij het verschil vast tussen je werkelijke verbruik en het voor diezelfde verbruiksmaand gefactureerde voorschot. 

Dit verschil over de vorige verbruiksmaand wordt verrekend met het te betalen vaste maandelijkse voorschotbedrag voor de komende verbruiksmaand. Zo reken je altijd precies af wat je hebt verbruikt. Je rekening zal dus van maand-tot-maand verschillen.

Maandelijks ontvang je een voorschotnota met daarin een voorlopige afrekening van de leveringskosten en de netbeheerkosten. De verschuldigde energiebelasting wordt slechts eenmaal per jaar vastgesteld. Dit is door de overheid zo bepaald. 

Kortom: je hebt een maandelijks voorschotbedrag voorafgaand aan de leveringsmaand, samen met een afrekening van de afgelopen leveringsmaand. Eén keer per jaar ontvang je een jaarafrekening waarop de overheidsheffingen en de transportkosten van gas afgerekend worden.

Is je vraag beantwoord?

Andere vragen over voorschot en facturen