Slimme meter aanvragen

Als klant van easyEnergy heb je een slimme meter nodig. Heb je die nog niet? We leggen je graag uit hoe het werkt en hoe je zelf, eventueel versneld, een slimme meter kunt aanvragen.

Planning slimme meters

De netbeheerders in Nederland zijn verantwoordelijk voor het plaatsen van slimme meters. Ze doen dit gratis volgens een door hen opgesteld schema. Deze planning is te vinden op de website van jouw netbeheerder. Weet je niet wie jouw netbeheerder is? Via eancodeboek.nl vind je eenvoudig en snel een antwoord.

Netbeheerder opzoeken

Zelf een slimme meter aanvragen

Feit #1

Ik wil een slimme meter aanvragen, wat kan ik doen?

Als je niet wilt wachten op de plaatsing volgens het schema van de netbeheerder, kun je een prioriteitsaanvraag doen. Heb je een aparte netbeheerder voor stroom en gas (zogenaamde ‘halfgebieden’)? Dan vraag je jouw slimme meter aan bij de netbeheerder van jouw stroomaansluiting.

Feit #2

Hoe lang duurt het voordat een slimme meter is aangevraagd?

Je netbeheerder controleert je aanvraag en stuurt een plaatsingsverzoek naar een installatiebedrijf. Dit bedrijf neemt vervolgens contact met je op om een afspraak in te plannen. Gewoonlijk vindt een prioriteitsplaatsing binnen een paar maanden plaats.

Feit #3

Zijn er kosten verbonden aan een prioriteitsplaatsing?

Een prioriteitsplaatsing is helaas niet gratis. De prioriteitsplaatsing kost het wettelijk vastgestelde tarief van eenmalig € 72,60 (inclusief BTW).

Hulp bij het aanvragen van een slimme meter

Kom je er niet uit? Onze medewerkers helpen je graag verder met het aanvragen van een slimme meter via chat op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur. Mailen kan ook, maar dat duurt iets langer.