Voordelen slimme meter

De slimme meter heeft veel voordelen, zoals gemak en transparantie. Een slimme meter geeft inzicht in je stroomverbruik en/of gasverbruik. Bij easyEnergy heb je een persoonlijk dashboard, waaraan jouw meterstanden zijn gekoppeld. Hierdoor krijg je meer grip op je verbruik én helpt de slimme meter je te besparen.

Een slimme meter voor iedereen

De netbeheerders in Nederland geven iedereen de mogelijkheid te profiteren van de voordelen van een slimme meter en zijn verantwoordelijk voor het plaatsen ervan. Ze doen dit gratis volgens een door hen opgesteld schema. Deze planning is te vinden op de website van jouw netbeheerder. Weet je niet wie jouw netbeheerder is? Via eancodeboek.nl vind je eenvoudig en snel een antwoord.

Netbeheerder zoeken

Top 5 voordelen slimme meter

Feit #1

De slimme meter levert gemak.

Door de slimme meter hoef je nooit meer zelf je meterstanden op te nemen of thuis te blijven voor de netbeheerder. De slimme meter stuurt namelijk, als je daar toestemming voor geeft, de meterstanden door naar de netbeheerder.

Feit #2

Met de slimme meter behoren geschatte meterstanden tot het verleden.

De slimme meter zorgt voor een nauwkeurige energierekening. Jouw energierekening is gebaseerd op de meest actuele meterstanden.

Feit #3

De slimme meter is toekomstgericht, omdat het afrekenen tegen flexibele tarieven mogelijk maakt.

Dankzij je slimme meter koppelt easyEnergy jouw verbruik aan de op dat moment daadwerkelijk geldende inkoopprijs. Voor stroom is dat ieder uur een ander tarief en voor gas verschilt de prijs per dag. easyEnergy is de eerste in Nederland die het op deze wijze doet. Zo profiteer je optimaal van jouw slimme meter en krijg je jouw energie voor de geldende inkoopprijs.

Feit #4

Grip op je verbruik

De slimme meter geeft inzicht in je stroom- en/of gasverbruik. easyEnergy koppelt ook je meterstanden aan een persoonlijk dashboard. Daardoor kun je zelfs per dag zien wat je energieverbruik is. Zo krijg je meer grip op je verbruik én helpt het je te besparen.

Feit #5

De slimme meter is kosteloos

De netbeheerders zijn in 2012 gestart met de plaatsing van slimme meters bij Nederlandse huishoudens. Ruim 3 miljoen huishouders hebben de meter inmiddels in de meterkast hangen. De plaatsing is gratis, maar het kan wel een aantal jaar duren. Ieder huishouden krijgt voor het einde van 2020 een slimme meter aangeboden van de netbeerder. Wil jij weten wanneer de slimme meter bij jou geplaatst wordt? Kijk dan eens op het planningsoverzicht van Netbeheer Nederland.

Laat je overtuigen van de voordelen van een slimme meter

Wil je overtuigd worden van de voordelen van een slimme meter? Onze medewerkers helpen je graag verder met het aanvragen van een slimme meter via chat op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur. Mailen kan ook, maar dat duurt iets langer.