Energiecontract

Bij easyEnergy is een vast energiecontract verleden tijd en ga je jouw energieverbruik voor flexibele inkooptarieven afrekenen. Per maand rekenen we de werkelijke verbruikskosten van gas en groene stroom direct af. Bekijk hier de meest gestelde vragen of lees direct alles over een flexibel energiecontract.

Is mijn energiecontract bij easyEnergy maandelijks opzegbaar?
Heb je gekozen voor een contract voor onbepaalde tijd: dan is je contract bij easyEnergy maandelijks opzegbaar. Bij andere energieleveranciers moet je vaak een boete betalen als je weggaat. Bij easyEnergy is opzeggen ‘gewoon’ gratis en kun je dat op ieder moment doen. Wij hanteren hiervoor de wettelijke opzegtermijn van 30 dagen.

Binnen een maand opzeggen

Wil je graag eerder dan de 30 dagen overstappen naar een andere energieleverancier, dan doen wij niet moeilijk en geldt een opzegtermijn van 1 à 2 werkdagen. Echter, deze kortere opzegtermijn geldt alleen als je zelf direct bij ons opzegt. Je dient hiervoor een e-mail naar klantenservice@nl.easyEnergy.com te sturen. Je ontvangt dan van ons binnen 1 werkdag een bericht, waarin jouw nieuwe leverancier door ons wordt gemachtigd om de gewenste overstap sneller te regelen dan gebruikelijk. De termijn van 1 à 2 dagen is nodig om de dag inkoop van jouw energie op de handelsbeurs voor de volgende dag tijdig stop te zetten.

Waarom bieden andere leveranciers vaste contracten aan?

Andere energieleveranciers maken winst op hun vaste prijzen. Ze hoeven maar één keer per jaar (of per 3 of 5 jaar, afhankelijk van de looptijd van het contract) aan jou te verkopen en kunnen vanaf dan profiteren van de hoge vaste prijzen die jij betaalt, ongeacht wat de markt doet.

Bij easyEnergy kopen wij precies de energie in die onze klanten nodig hebben. Hierdoor betaal jij als klant niet voor het risico van prijsschommelingen. We hebben een kleine organisatie, waarin we alles in eigen beheer hebben. Daarmee zijn wij goedkoper dan andere aanbieders. Wij bieden jou, door de variabele uur- en dagprijzen, de mogelijkheid om slim met je energieverbruik om te springen, ook qua kosten.

Bieden jullie ook het modelcontract aan?

Ja, vanuit wetgeving zijn wij verplicht het modelcontract aan te bieden. Echter, het modelcontract is zeker niet het gunstigste contract wat wij je kunnen bieden. Dit komt omdat het modelcontract is gebaseerd op de oude manier van energie leveren.

Meer informatie vind je hier:

Wil je het modelcontract afsluiten, neem dan contact met ons op via de chat of mail ons op klantenservice@nl.easyEnergy.com.

Kan ik voor meerdere adressen en aansluitingen een contract aanvragen?

Ja, dat kan. Omdat het om een ander adres en een andere aansluiting gaat, zal je wel per adres een aparte overeenkomst moeten sluiten.

Wat is het verschil tussen levering en transport van energie?

Levering en transport van energie wordt als volgt gedefinieerd:

  • Met ‘levering’ wordt de inkoop en verkoop van stroom en gas bedoeld.
  • Met ‘transport’ wordt het gebruik van het energietransportnetwerk (de kabels, de buizen en de aansluiting) bedoeld.

Het transport wordt verzorgd door de netbeheerder en de levering wordt verzorgd door jouw energieleverancier. Het contract met de netbeheerder loopt via de energieleverancier. Dat is wettelijk zo geregeld. Daardoor kom je tijdens overstappen naar een andere leverancier ook nooit zonder energie te zitten.

Hoe kan ik een nieuw energiecontract afsluiten?

Sommige consumenten vinden het nog steeds spannend om met een energiecontract over te stappen naar een andere leverancier. Een nieuw energiecontract afsluiten is bij easyEnergy heel makkelijk. Met onze eenvoudige overstapservice - die op basis van gebruikersfeedback continu wordt verbeterd - stap je in slechts enkele stappen over met je huidige energiecontract.

Een nieuw energiecontract afsluiten zonder boete

Veel Nederlandse energieleveranciers dreigen nog steeds met opzegboetes. Daar hoef je bij easyEnergy echter niet voor te vrezen. Wij laten je contract netjes ingaan op het moment dat je huidige contract afloopt. Loopt jouw contract binnen nu en 12 maanden af? Dan kun je vandaag al een nieuw energiecontract afsluiten bij easyEnergy. Wij zijn de enige leverancier die tot zo ver in de toekomst contracten kan laten ingaan.

Ik wil gasvrij wonen: hoe kan ik mijn gasaansluiting laten verwijderen?

Heb je een contract voor gas, maar wil je graag je gasaansluiting laten verwijderen doordat je gasvrij wilt gaan wonen?
In dat geval zeg je je contract bij ons op door contact op te nemen met onze klantenservice.
Verder dien je ook de aansluit- en transportovereenkomst (ATO) die je met je netbeheerder hebt op te zeggen.
Je dient zelf de verwijdering van jouw gasaansluiting aan te vragen via www.mijnaansluiting.nl.
De netbeheerder zal dan zorgen voor het verwijderen van de gasmeteropstelling en de aansluitleiding.

Als je de gasaansluiting nog niet meteen definitief wilt laten verwijderen, dan kun je de aansluiting laten afsluiten voor een periode van maximaal 12 maanden. Hierna is het aan jou om een keuze te maken tussen het opnieuw aansluiten of het alsnog definitief verwijderen van jouw gasaansluiting. Aan het opnieuw aansluiten zijn kosten verbonden, die de netbeheerder bij je in rekening brengt. Het verwijderen van jouw gasaansluiting is kosteloos. Het blijft echter belangrijk dat je wel actief de aanvraag tot verwijdering doet.