Terug

Mijn slimme meter heeft een storing, wat moet ik doen?

De slimme meter is de verantwoordelijkheid van je netbeheerder. Bij storing kun je met jouw netbeheerder contact opnemen om het probleem te laten verhelpen.

Indien jouw slimme meter in storing is, dan zullen wij je één keer per jaar, of aan het einde van je storingsperiode, vragen om een meterstand door te geven zodat wij jouw werkelijke verbruik kunnen afrekenen. Tot die tijd ontvang je van ons een maandelijks voorschot gebaseerd op jouw historische verbruik.

Aangezien onze dienst op de slimme meter gebaseerd is, kunnen wij alleen blijvend goedkope energie voor inkoopprijs leveren met een werkende slimme meter. Daarom rekenen we bij storing op basis van je verbruiksprofiel een storingstarief over de periode dat de slimme meter niet werkt. Bij een storing gaan wij ervan uit dat je zo snel mogelijk van de goedkope inkoopprijs gebruik wilt maken en je de storing meldt bij de netbeheerder.

Als je binnen drie maanden weer een werkende meter hebt, vergoeden we het verschil tussen het storingstarief en onze inkoopprijs. Duurt het langer dan de afgesproken periode (om welke reden ook) of wil je uiteindelijk toch geen slimme meter aanvragen, dan kunnen we niet langer onze belofte aan je waarmaken en vergoeden we het verschil tussen de inkoopprijs en storingstarief niet.

Is je vraag beantwoord?

Andere vragen over slimme meter