Terug

Wat kost energie bij easyEnergy?

Net als andere energiebedrijven kopen wij in op de beurs. Het grote verschil is dat wij deze inkoopprijs 1-op-1 doorgeven aan jou.
Je energierekening bij easyEnergy is als volgt opgebouwd:

  • Vaste leveringskosten van maandelijks 5 euro per aansluiting. Neem je gas en groene stroom af, dan heb je dus 2 aansluitingen (10 euro incl 21% BTW).
  • Variabele leveringskosten (verbruikskosten) voor de actuele inkoopprijs inclusief een opslag van 2,178 ct/kwh incl. BTW (stroom) en 12,705 ct/m3 incl. 21% BTW (gas)
  • Vergroening van de stroom (GvO): voor groene stroom uit 100% Europese wind rekenen we slechts 0,908 ct/kWh incl. 21% BTW
  • Transportkosten: kosten voor het transport van het gas naar je woning. Voor 2023 is dit 1,903 ct/m3 incl. 21% BTW.

Op je energierekening worden dus ook kosten in rekening gebracht die voor élke energieleverancier verplicht zijn. Dit zijn o.a.:

  • Overheidsheffingen: energiebelasting en de vermindering energiebelasting. Die vermindering krijg je wanneer er iemand woont of werkt op het adres waarvoor je energie aanvraagt. De Energiebelasting is 13,165 ct/kWh incl. 21% BTW voor stroom en 70,544 ct/m3 incl. 21% BTW voor gas. BTW voor stroom en 0 ct/m3 incl. 21% BTW voor gas.
  • Netbeheerkosten: ook wel aansluit- en transportkosten genoemd, oftewel de kosten van de netbeheerder die via je energierekening in rekening worden gebracht.

De tarieven van stroom veranderen per uur, de prijzen voor gas per dag. Een overzicht van de actuele en historische inkooptarieven per kWh (stroom) en m3 (gas) vind je op de pagina Energietarieven.

Energieprijzen zijn continu in beweging. Hierdoor kan de energieprijs het ene uur voor stroom en de ene dag voor gas goedkoper of duurder zijn dan het andere uur en de andere dag. Door te verbruiken op de gunstige prijsmomenten kun je extra besparen op energiekosten. Doe je dat niet, dan ben je vaak nog steeds goedkoop ten opzichte van vaste energietarieven.

Is je vraag beantwoord?

Andere vragen over ons aanbod