Terug

Waarop baseren jullie de gastarieven van easyEnergy?

De gastarieven van easyEnergy zijn gebaseerd op de werkelijke inkoopprijs. De inkoopprijs voor gas kan iedere dag wijzigen en wordt bepaald door vraag en aanbod. Een overzicht van de actuele en historische inkooptarieven vind je op de pagina Energietarieven.

Wat jij aan ons betaalt is afhankelijk van je daadwerkelijke verbruik en de actuele inkoopprijs per m3. Het tarief is inclusief voorschot transportkosten en inkoopkosten. Voorschot transportkosten zijn de verplichte kosten voor het transport van het gas naar je woning. Wij kopen gas, net als bijna alle leveranciers, in op de handelsmarkt via een onafhankelijke derde partij en rekenen hiervoor een kleine toeslag.

Hoewel we voor de berekening van het voorschot een zo goed mogelijke inschatting maken, is de prijs per m3 die je voor het variabele verbruik ziet staan 'geen garantie voor de toekomst'. Die prijs kan namelijk hoger, maar ook lager zijn zodat dus ook jouw daadwerkelijke maandkosten hoger of lager zijn dan dat je hier ziet. 

Omdat easyEnergy zeer lage kosten heeft en omdat er geen financieringskosten en prijsrisico-premies in het variabele tarief zijn verwerkt, koop je bij easyEnergy goedkoper in dan bij andere leveranciers. Bij deze berekening is al rekening gehouden met de prijsverschillen tussen de zomer en de winterperiode. Dit is geen garantie dat uw prijs niet gedurende een bepaalde periode hoger kan uitkomen dan de prijs van sommige vaste termijncontracten. De prijs is namelijk de daadwerkelijke beursprijs en wij rekenen met een minieme vaste inkoopvergoeding per kWh/m³.

Je kunt onze verwachte variabele leveringskosten voor gas ook in deze tabel terugvinden.

Is je vraag beantwoord?

Andere vragen over onze tarieven