In 3 stappen energie voor de échte beurprijs

 1. Aanbod berekenen Aanbod berekenen
 2. Energie aanvragen Energie aanvragen
 3. Wij regelen je overstap Wij regelen je overstap
Je jaarlijkse verbruik
Jouw plaats
We hebben een schatting gemaakt van je jaarlijkse verbruik op basis van je woning: in

Je kunt hieronder ook jouw werkelijke verbruik invullen.
dal kWh
m3

Woninggegevens details

Je verwachte kosten per maand

Bij easyEnergy rekenen we maandelijks je energie af. We gaan uit van je gemiddeld maandbedrag en verrekenen op basis van je werkelijke verbruik het verschil. De bedragen hieronder zijn gebaseerd op de verwachte beursprijs.

Verwachte kosten per maand Gemiddeld maandbedrag
Jaar 2023
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
Oktober
November
December

In 3 stappen energie voor de échte beurprijs

 1. Aanbod berekenen Aanbod berekenen
 2. Energie aanvragen Energie aanvragen
 3. Wij regelen je overstap Wij regelen je overstap

Je aansluitingen

Je leveringsadres

Vul je gegevens in, controleer deze goed en bevestig jouw aanvraag. Je ontvangt van ons een contractbevestiging per e-mail, waarna je altijd 14 dagen bedenktijd hebt.

Indien je bij 'Overig' een ingangsdatum kiest die binnen 14 dagen ligt, zie je automatisch af van de 14 dagen bedenktijd.


Tip

Wij zeggen jouw huidige contract op. Vul bij ‘Ingangsdatum’ de afloopdatum van je huidige contract in. Zorg dat je deze datum goed controleert. Zo voorkom je een vroegtijdige overstap en eventuele boetes bij je huidige leverancier. Houd er rekening mee dat we altijd de wettelijke overstaptijd in acht zullen nemen. Het is helaas niet mogelijk om het contract eerder in te laten gaan dan 45 dagen in de toekomst. 

Tip

Ga je verhuizen, heb je nog geen energiecontract, is je huidige leverancier failliet of zit je vanwege een andere reden zonder energieleverancier kies dan voor 'Overig'

Bij easyEnergy melden we bij een verhuizing alleen je nieuwe adres aan. Vergeet niet zelf je contract op je oude adres op te zeggen.

Je persoonsgegevens
Je maandelijkse betaling
Automatische incasso
Je akkoord
  Gemiddeld maandbedrag € -,--
  inclusief vaste leveringskosten
  Sluit
  € -,--
  bedrag per jaar
  € -,--
  voordeel p/j
  Stap nu over
  • easyEnergy regelt je overstap
  • 14 dagen bedenktijd
  • blijvend voordelige energie
  easyEnergy verwachte kosten Terug
  Stroom
  Variabele leveringskosten Stroom
  € -,--
  Vaste leveringskosten Stroom
  € -,--
  Vermindering energiebelasting stroom
  € -,--
  Netbeheerkosten Stroom
  € -,--

  Gas (regio )
  Variabele leveringskosten Gas
  € -,--
  Vaste leveringskosten Gas
  € -,--
  Netbeheerkosten Gas
  € -,--

  Maandkosten Jaarkosten: € -,--
  € -,--

  Wij houden het graag duidelijk: easyEnergy geeft de inkoopprijzen met een vaste opslag 1-op-1 aan jou door en maandelijks betaal je 5,00 euro per aansluiting vaste leveringskosten.

  x e

  Loopt je contract nog tot 12 maanden door? Wij regelen je overstap op de door jou opgegeven datum.

  Bij andere aanbieders moet je vaak betalen als je weggaat. Wij geloven dat je als onze klant niet meer weg wilt. En wil je toch weg, bij ons is opzeggen gewoon gratis.

  Goed om te weten

  Wat kost energie bij easyEnergy?

  Net als andere energiebedrijven kopen wij in op de beurs. Het grote verschil is dat wij deze inkoopprijs 1-op-1 doorgeven aan jou.
  Je energierekening bij easyEnergy is als volgt opgebouwd:

  • Vaste leveringskosten van maandelijks 5 euro per aansluiting. Neem je gas en groene stroom af, dan heb je dus 2 aansluitingen (10 euro incl 21% BTW).
  • Variabele leveringskosten (verbruikskosten) voor de actuele inkoopprijs inclusief een opslag van 2,178 ct/kwh incl. BTW (stroom) en 12,705 ct/m3 incl. 21% BTW (gas)
  • Vergroening van de stroom (GvO): voor groene stroom uit 100% Europese wind rekenen we slechts 0,507 ct/kWh incl. 21% BTW
  • Transportkosten: kosten voor het transport van het gas naar je woning. Voor 2023 is dit 1,903 ct/m3 incl. 21% BTW.
  • Als er sprake is van teruglevering (nu of in de toekomst) dan geldt een terugleveropslag van 1,21 ct/kWh incl. BTW. Deze terugleveropslag geldt voor het gesaldeerd volume per maand (verschil tussen levering en teruglevering).

  Op je energierekening worden dus ook kosten in rekening gebracht die voor élke energieleverancier verplicht zijn. Dit zijn o.a.:

  • Overheidsheffingen: energiebelasting en de vermindering energiebelasting. Die vermindering krijg je wanneer er iemand woont of werkt op het adres waarvoor je energie aanvraagt. De Energiebelasting is 13,165 ct/kWh incl. 21% BTW voor stroom en 70,544 ct/m3 incl. 21% BTW voor gas. BTW voor stroom en 0 ct/m3 incl. 21% BTW voor gas.
  • Netbeheerkosten: ook wel aansluit- en transportkosten genoemd, oftewel de kosten van de netbeheerder die via je energierekening in rekening worden gebracht.

  De tarieven van stroom veranderen per uur, de prijzen voor gas per dag. Een overzicht van de actuele en historische inkooptarieven per kWh (stroom) en m3 (gas) vind je op de pagina Energietarieven.

  Energieprijzen zijn continu in beweging. Hierdoor kan de energieprijs het ene uur voor stroom en de ene dag voor gas goedkoper of duurder zijn dan het andere uur en de andere dag. Door te verbruiken op de gunstige prijsmomenten kun je extra besparen op energiekosten. Doe je dat niet, dan ben je vaak nog steeds goedkoop ten opzichte van vaste energietarieven.

  Waarom is de energie bij easyEnergy zo goedkoop?

  Wij kunnen jou een goede prijs bieden, omdat we de kosten laag houden. We hebben bijvoorbeeld geen dure kantoorpanden, voetbal sponsordeals of grote callcenters. We zijn een kleine organisatie met een online dienstverlening en hebben ons product zelf ontwikkeld en geautomatiseerd. Hierdoor leveren we blijvend goedkope energie en hoef jij nooit meer over te stappen.

  Elke dag kopen we precies de hoeveelheid gas en groene stroom in die onze klanten nodig hebben. Dat kunnen wij doen, doordat al onze klanten een slimme meter hebben.

  Wat is het verschil tussen easyEnergy en andere energieleveranciers?

  Net als alle andere energieleveranciers in Nederland koopt easyEnergy haar energie in op de Europese Gas- en Elektriciteitsmarkt. Het grote verschil is echter dat easyEnergy deze inkoopprijs één-op-één doorgeeft aan haar klanten. Zo weet de klant precies wat hij betaalt, nu én in de toekomst. 
  Meer informatie vind je hier.

  Je mag ons daarnaast altijd houden aan onze andere beloftes:

  • Bij easyEnergy krijgt iedereen dezelfde lage prijs. Altijd.
  • Bij easyEnergy kun je elk moment opzeggen. Zonder boete.
  • Bij easyEnergy doen we niet aan lokkertjes. Die betaal je uiteindelijk toch zelf. Dus geen welkomstbonus of aanmeldcadeaus; dat kan ook niet voor de maandelijks vaste leveringskosten van 5 euro per aansluiting.
  • Bij easyEnergy is stroom altijd groen. Dat is bij ons heel normaal.

  Zijn er nadelen aan het afnemen van energie via easyEnergy?

  Wij zien uiteraard zelf geen nadelen in het afnemen van energie via easyEnergy. 

  Het is wel noodzakelijk dat je huis beschikt over een slimme meter; het ‘nadeel’ zou kunnen zijn dat je die nog niet hebt. Mocht dat zo zijn, dan kun je die slimme meter aanvragen via je netbeheerder. Een ander nadeel zou kunnen zijn dat de variabele leveringstarieven kunnen stijgen en dat je daardoor twijfelt tussen energie vast of variabel kiezen.

  Mocht je geen gebruik meer willen maken van easyEnergy, kan je natuurlijk altijd direct kosteloos opzeggen.