Ons aanbod

Volgens easyEnergy kan de Nederlandse energiemarkt eerlijker en transparanter. Zo rekenen veel energiebedrijven een stevige opslag boven op de prijs die zijzelf betalen voor de inkoop van energie. Bij easyEnergy vinden we dat onrechtvaardig en doen we het revolutionair anders. Ontdek hoe wij blijvend goedkope energie aanbieden of bekijk hier de meest gestelde vragen.

Wat kost energie bij easyEnergy?

Net als andere energiebedrijven kopen wij in op de beurs. Het grote verschil is dat wij deze inkoopprijs 1-op-1 doorgeven aan jou.
Je energierekening bij easyEnergy is als volgt opgebouwd:

  • Vaste leveringskosten van maandelijks 5 euro per aansluiting. Neem je gas en groene stroom af, dan heb je dus 2 aansluitingen (10 euro incl 21% BTW).
  • Variabele leveringskosten (verbruikskosten) voor de actuele inkoopprijs inclusief een opslag van 2,178 ct/kwh incl. BTW (stroom) en 12,705 ct/m3 incl. 21% BTW (gas)
  • Vergroening van de stroom (GvO): voor groene stroom uit 100% Europese wind rekenen we slechts 0,507 ct/kWh incl. 21% BTW
  • Transportkosten: kosten voor het transport van het gas naar je woning. Voor 2023 is dit 1,903 ct/m3 incl. 21% BTW.

Op je energierekening worden dus ook kosten in rekening gebracht die voor élke energieleverancier verplicht zijn. Dit zijn o.a.:

  • Overheidsheffingen: energiebelasting en de vermindering energiebelasting. Die vermindering krijg je wanneer er iemand woont of werkt op het adres waarvoor je energie aanvraagt. De Energiebelasting is 13,165 ct/kWh incl. 21% BTW voor stroom en 70,544 ct/m3 incl. 21% BTW voor gas. BTW voor stroom en 0 ct/m3 incl. 21% BTW voor gas.
  • Netbeheerkosten: ook wel aansluit- en transportkosten genoemd, oftewel de kosten van de netbeheerder die via je energierekening in rekening worden gebracht.

De tarieven van stroom veranderen per uur, de prijzen voor gas per dag. Een overzicht van de actuele en historische inkooptarieven per kWh (stroom) en m3 (gas) vind je op de pagina Energietarieven.

Energieprijzen zijn continu in beweging. Hierdoor kan de energieprijs het ene uur voor stroom en de ene dag voor gas goedkoper of duurder zijn dan het andere uur en de andere dag. Door te verbruiken op de gunstige prijsmomenten kun je extra besparen op energiekosten. Doe je dat niet, dan ben je vaak nog steeds goedkoop ten opzichte van vaste energietarieven.

Waarom is de energie bij easyEnergy zo goedkoop?

Wij kunnen jou een goede prijs bieden, omdat we de kosten laag houden. We hebben bijvoorbeeld geen dure kantoorpanden, voetbal sponsordeals of grote callcenters. We zijn een kleine organisatie met een online dienstverlening en hebben ons product zelf ontwikkeld en geautomatiseerd. Hierdoor leveren we blijvend goedkope energie en hoef jij nooit meer over te stappen.

Elke dag kopen we precies de hoeveelheid gas en groene stroom in die onze klanten nodig hebben. Dat kunnen wij doen, doordat al onze klanten een slimme meter hebben.

Wat is het verschil tussen easyEnergy en andere energieleveranciers?

Net als alle andere energieleveranciers in Nederland koopt easyEnergy haar energie in op de Europese Gas- en Elektriciteitsmarkt. Het grote verschil is echter dat easyEnergy deze inkoopprijs één-op-één doorgeeft aan haar klanten. Zo weet de klant precies wat hij betaalt, nu én in de toekomst. 
Meer informatie vind je hier.

Je mag ons daarnaast altijd houden aan onze andere beloftes:

  • Bij easyEnergy krijgt iedereen dezelfde lage prijs. Altijd.
  • Bij easyEnergy kun je elk moment opzeggen. Zonder boete.
  • Bij easyEnergy doen we niet aan lokkertjes. Die betaal je uiteindelijk toch zelf. Dus geen welkomstbonus of aanmeldcadeaus; dat kan ook niet voor de maandelijks vaste leveringskosten van 5 euro per aansluiting.
  • Bij easyEnergy is stroom altijd groen. Dat is bij ons heel normaal.
Zijn er nadelen aan het afnemen van energie via easyEnergy?

Wij zien uiteraard zelf geen nadelen in het afnemen van energie via easyEnergy. 

Het is wel noodzakelijk dat je huis beschikt over een slimme meter; het ‘nadeel’ zou kunnen zijn dat je die nog niet hebt. Mocht dat zo zijn, dan kun je die slimme meter aanvragen via je netbeheerder. Een ander nadeel zou kunnen zijn dat de variabele leveringstarieven kunnen stijgen en dat je daardoor twijfelt tussen energie vast of variabel kiezen.

Mocht je geen gebruik meer willen maken van easyEnergy, kan je natuurlijk altijd direct kosteloos opzeggen. 

Is easyEnergy een duurzame energieleverancier?

Als easyEnergy streven we naar een duurzame energieleverancier te zijn. Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan het verduurzamen van onze leefomgeving. Daarom kopen wij alleen groene stroom in die voorzien is van een Groencertificaat. Dat betekent dat de stroom 100% duurzaam is opgewekt (zie ons stroometiket). Doordat wij niet verdienen aan het energieverbruik van onze klant, is duurzaamheid verworven in de kern van ons bedrijf.

Stimuleren van duurzaam energieverbruik

Via het geven van transparant inzicht in jouw eigen dagelijkse verbruik stimuleert easyEnergy een duurzaam energieverbruik. Zo krijg je meer inzicht in de mogelijkheden om te bezuinigen en om energie af te nemen op momenten dat er minder vraag is naar energie. Juist op deze goedkopere momenten is energie ook duurzamer; er wordt dan namelijk minder energie opgewekt met fossiele brandstoffen of er is een overschot van duurzame energie op de markt. Zo zorgen we samen voor minder CO2-uitstoot.

Tot slot vinden we het zelf ook vanzelfsprekend dat we een energiezuinige bedrijfsvoering hanteren.

Wat verdient easyEnergy aan mij?

easyEnergy rekent maandelijks bruto 5,00 euro incl. BTW per aansluiting. Neem je gas en groene stroom af, dan heb je dus twee aansluitingen. Naast de vaste leveringskosten rekent easyEnergy een minieme opslag van 2,178 ct/kwh incl. BTW (stroom) en 12,705 ct/m3 incl. 21% BTW (gas). Niets meer, niets minder. Voor dit bedrag bekostigen wij alles. En daarmee regelen wij alles voor je en krijg je jouw gas en groene stroom voor de daadwerkelijke beursprijs en rekenen wij met een minieme vaste inkoopvergoeding per kWh/m³. 

Hoe koppelt easyEnergy mijn verbruik aan de actuele inkoopprijzen?

Met jouw toestemming kunnen wij jouw verbruik via de slimme meter uitlezen. Jouw daadwerkelijke verbruik (elk uur voor stroom en elke dag voor gas) koppelen wij aan de op dat moment geldende inkoopprijs. Via jouw persoonlijke pagina op mijn easyEnergy kun je de actuele inkoopprijs inzien en je energieverbruik bijhouden. Daarnaast krijg je maandelijks een overzicht met het verbruik en de prijsopbouw. Ook ontvang je ieder jaar een jaarrekening. Eerlijk en transparant.

Ik heb een dubbele stroommeter. Kan ik klant worden bij easyEnergy?

Het groene stroomtarief van easyEnergy is 1-op-1 de uurprijs van de handelsbeurs. Dat betekent dat we niet afhankelijk zijn van een dubbele tariefstructuur en meter. Doordat de slimme meter het verbruik per uur aan ons doorgeeft, kunnen we je precies per uur afrekenen. Maak je nu gebruik van een dubbele meter? Tijdens je aanvraag kun je jouw dal- en piekverbruik opgeven.

Kan ik ook zakelijk klant worden bij easyEnergy?

Om onze hoge servicestandaard voor onze klanten te kunnen garanderen en handhaven, richten wij ons met onze verkoop alleen actief op consumenten. Ben je ondernemer, of verbruik je meer dan 10.000 kWh stroom en/of 5.000 m3 gas en wil je energie inkopen volgens hetzelfde principe? Kijk dan eens op de website van NieuweStroom.

Levert easyEnergy ook aan stadswarmte klanten?

Ja, easyEnergy levert ook groene stroom voor de inkoopprijs aan stadswarmte klanten.

Vraag direct aan

Kan ik bij easyEnergy ook alleen groene stroom aanvragen?

Ja, easyEnergy levert ook groene stroom voor de daadwerkelijke beursprijs en rekenen wij met een minieme vaste inkoopvergoeding per kWh aan alle klanten die alleen een aansluiting voor stroom hebben of er voor kiezen alleen onze groene stroom af te nemen.

Vraag direct aan

Kan ik bij easyEnergy ook alleen gas aanvragen?

Ja, easyEnergy levert ook gas voor de inkoopprijs aan alle klanten die alleen een aansluiting voor gas hebben of er voor kiezen alleen gas af te nemen.

Vraag direct aan

Hoe groen is de groene stroom van easyEnergy?

De groene stroom die wij inkopen is 100% windenergie. In ons stroometiket kun je terugzien dat onze stroom is opgewekt uit 100% windenergie uit Europa.
Het stroometiket geeft daarnaast inzicht in de milieugevolgen van het gebruik van de energiebron(nen). Het kan pas na een jaar worden opgesteld, omdat dan de exacte verhouding bepaald kan worden.
Wij gebruiken certificaten om onze stroom te vergroenen. Zo werkt dit in de energiemarkt.
De herkomst van de stroom wordt gecontroleerd door de overheid via VertiCer, het stroometiket zelf via de ACM (Autoriteit Consument & Markt).

Wat is de band van easyEnergy met easyJet?

easyEnergy en easyJet zijn zusjes van elkaar en behoren tot de easyGroup familie. We dagen de gevestigde orde uit en doen het anders. Revolutionair anders.

Hoe ziet jullie stroometiket voor 2022 eruit?

Hieronder vind je de herkomst van onze stroomopwek over 2022. Deze bestaat uit 100% wind uit Europa.

Stroometiket 2022