Overweeg je een dynamisch energiecontract? Dan kom je er al snel achter dat er steeds meer aanbieders zijn. Maar hoe kies je dan de beste? Het lijkt misschien logisch om simpelweg de stroomprijs per kWh te vergelijken, maar bij dynamische energie werkt dat net even anders. Wij leggen je uit waar je op moet letten als je dynamische energie aanbieders vergelijkt, zodat je zeker weet dat je geen verrassingen krijgt en echt slim profiteert.
Je hebt het vast al eens gegoogeld: hoeveel stroom verbruikt een warmtepomp eigenlijk? Misschien omdat je overweegt om van het gas af te stappen, of omdat je er al één hebt en benieuwd bent of jouw verbruik een beetje normaal is. Slim dat je dat checkt, want een warmtepomp kan een flinke impact hebben op je energierekening. In positieve en soms onverwachte zin.
In dit artikel leggen we dit op een eenvoudige manier uit. En ook: we laten je zien waarom een warmtepomp in combinatie met een dynamisch energiecontract juist extra interessant is. Zo weet jij straks precies waar je aan toe bent en hoe je slim kunt besparen.
Krijg jij je energierekening en denk je: waar betaal ik eigenlijk allemaal voor? Je bent niet de enige! Voor veel mensen blijft de energierekening een onduidelijk geheel vol posten en termen. Toch is het best simpel als je weet hoe het in elkaar zit. En dat inzicht helpt je niet alleen om te snappen waar je geld naartoe gaat, maar ook om slimmer om te gaan met je energie.
In dit artikel leggen we stap voor stap uit waar je energierekening uit bestaat, hoe de kosten zijn opgebouwd, en wat het verschil is tussen een vast en dynamisch energiecontract. Zo weet je precies waar je op kunt besparen en hoe dynamische energie je daarbij kan helpen.
De ACM haalde afgelopen week weer uit naar energieleveranciers met 'te dure' modelcontracten. easyEnergy staat ook op dit lijstje. Wat betekent dit voor jou? Helemaal niets! Waarom niet? We leggen het graag uit.
Je kijkt op je energierekening naar je gasverbruik en denkt: huh, is dat normaal?! Je bent niet de enige. Veel mensen vragen zich af of hun gasverbruik niet veel te hoog is. Hoeveel gas gebruikt een gemiddeld huishouden eigenlijk? En belangrijker nog: wat kun je doen om dat omlaag te krijgen? In dit artikel leggen we het voor je uit zonder ingewikkelde taal, maar met duidelijke info en slimme tips. Zo weet je straks niet alleen waar je staat, maar ook hoe je makkelijk kunt besparen.
Misschien heb je er weleens over gehoord, misschien ook niet: het energieweerbericht. Steeds vaker zie je het voorbij komen in nieuwsberichten. Maar wat is het eigenlijk? En vooral: wat kun jij ermee in je dagelijks leven?
Als je zonnepanelen hebt of een dynamisch energiecontract overweegt, is het energieweerbericht opeens reuze interessant. In dit artikel leggen we je precies uit wat het energieweerbericht is, waarom het bestaat en hoe jij het slim kunt gebruiken om energie (en geld!) te besparen.